Nye våben fra Syrien til Hizbollah

I en TV-tale torsdag siger militslederen ifølge AFP, at han forventer at få tilsendt en ny type våben fra Syrien, der vil give Hizbollah en fordel i kampen mod Israel.

»I israelere siger, at jeres målsætning er at forhindre modstanden (mod Israel, red.) i at vokse. Men Syrien vil levere afgørende våben, som Hizbollah ikke tidligere har haft,« erklærede Nasrallah.

Den shiamuslimske millits har længe været en nær allieret af det syriske styre, og under borgerkrigen har Hizbollah fastholdt sin støtte til præsident Assad og hans regime.

Hassan Nasrallah har for nylig erkendt, at militsen bidrager aktivt til kampen mod de fortrinsvist sunnimuslimske oprørere i Syrien, og militslederen deler Assads argument om, at oprøret mod regimet er udenlandske kræfters forsøg på at bryde den anti-israelske alliance i regionen.

Israelske kampfly angreb søndag mål i udkanten af den syriske hovedstad, Damaskus. Israel har ikke officielt kommenteret angrebene, men ifølge AFP oplyser en israelsk embedsmand, at målet var en forsyning af raketter til Hizbollah.

Militsen, der også finansieres delvist af det shiamuslimske styre i Iran, har siden starten af 1980erne udført adskillige terrorangreb mod israelske og amerikanske mål, ligesom den kæmpede mod den israelske hær under krigen i Sydlibanon i 2006.

Dagens Gossip