Nyeste måling: Merkel ligger på vippen til absolut flertal

De seneste målinger giver ifølge spiegel.de Merkel 42,5 procent af stemmerne - en fremgang på over otte procent i forhold til sidste valg - mens Peer Steinbrück og socialdemokraterne i SPD ser ud til at ende på 25,9 procent.

Merkel hidtidige regeringspartner, liberale FDP, ryger formentlig under spærregrænsen på fem procent og dermed ud af Forbundsdagen med bare 4,6 procent af stemmerne.

Det vil sandsynligvis betyde, at Merkel må bejle og gå i regering med SPD. Men CDUs stærke valg betyder også, at hun vil få meget stor indflydelse, når regeringsgrundlaget skal forhandles på plads.

Regeringen bliver dog uden Steinbrück, som ikke vil være regeringspartner med Merkel, så udenrigsministerposten vil i stedet gå til en ny leder.

Seneste måling fra ZDF fra valgstederne viser også, at det euro-kritiske parti, Alternative für Deutschland, AfD, ligger på lige under spærregrænsen med 4,9 procent og får derfor ikke foden indenfor i Forbundsdagen. Netop det resultat har været ventet med spænding, fordi partiet kunne blive en spiller, der trak Tyskland i en retning væk fra EU.

Endelig ser det ud til, at det venstreorienterede parti, Linke, får 8,4 procent af stemmerne, mens De Grønne står til otte procent.

Dagens Gossip