Nyhedsbureau: TDC flirter med svensk kabelselskab

Skrevet af admin

09/09/2015

Dagens topnyheder

TDC kan være på vej til at foretage et nyt milliardopkøb i et vores nabolande.

For et års tid siden købte teleselskabet den norske kabel tv-udbyder Get for 12,5 milliarder kroner, og nu kan en lignende handel i Sverige være under opsejling.

Nyhedsbureauet Bloomberg erfarer i hvert fald, at der har været forhandlinger om at overtage det svenske kabelselskab Com Hem, som vurderes til at have en værdi på godt 19 milliarder kroner.

Com Hem har næsten to millioner abonnenter i Sverige og har en højere indtjeningsgrad end TDC selv.

Samtidig vil TDC med endnu et opkøb sætte sig solidt på markedet for kabel-tv i Norden på et tidspunkt, hvor indtægterne på telefoni er faldende i et meget konkurrencepræget marked.

Spørgsmålet er imidlertid, om TDC har råd til at investere så stort et beløb lige nu. Selskabet risikerer en ringere kreditvurdering ved at gældsætte sig yderligere, og derfor skal et eventuelt køb finansieres på anden vis.

- Det er min vurdering, at TDC skal ud at bede aktionærerne om penge i form af en aktieemission, hvis et køb skal gennemføres, og det vil nok komme som et chok for mange aktionærer, siger Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Hverken TDC, Com Hem eller Com Hems største aktionær, kapitalfonden BC Partners, har villet kommentere historien.

/ritzau/