Nyindkøb og reserve redder United fra CL-blamage

19/08/2015

Det holdt længe hårdt, men til sidst fik Manchester United et glimrende udgangspunkt i forhold til at komme videre til Champions League-gruppespillet, da Marouane Fellaini tirsdag aften sikrede en sen 3-1-sejr hjemme over Club Brugge.

Belgieren blev skiftet ind kort før tid i stedet for Wayne Rooney, og han sænkede sine landsmænd med et mål på hovedstød i overtiden.

Club Brugge fik ellers en drømmestart med et hurtigt mål på Old Trafford, men Uniteds hollandske nyindkøb Memphis Depay lettede presset på manager Louis van Gaal, da han scorede to gange inden pausen.

Kampen var yderst chancerig, og især Manchester United skabte et hav af chancer, hvilket ikke skete i holdets første to kampe i Premier League.

Efter otte minutter gik det dog galt for hjemmeholdet, da Michael Carrick kom til at rette et Club Brugge-frispark af, så målmand Sergio Romero lukkede sit første mål ind for United siden skiftet fra Sampdoria.

Argentineren var igen foretrukket som førstemålmand med Sam Johnstone på bænken, mens David de Gea var forvist til tribunen.

Louis van Gaal mener, at stjernemålmanden mangler fokus efter de mange spekulationer om et skifte til Real Madrid. David de Gea så derfor kampen i selskab med klubbens to øvrige målmænd, uønskede Victor Valdés og danske Anders Lindegaard.

De så Michael Carrick få oprejsning kort tid efter den første scoring. Midtbanespilleren fandt Memphis Depay med en præcis aflevering, og efter et par fikse træk sendte den tidligere PSV-spiller bolden fladt i nettet til 1-1. Det var hans første scoring for United.

Kampen fortsatte i et højt tempo, og Club Brugge havde tydeligvis ikke tænkt sig at spille defensivt for at sikre et uafgjort resultat.

Fem minutter før pausen sendte den belgiske klub den tidligere FC København-spiller Claudemir på banen.

Brasilianeren kunne dog ikke gøre noget, da Memphis Depay få minutter senere endnu en gang trak ind i banen fra venstre side og scorede til 2-1. Denne gang med et højt og flot skud i det fjerneste målhjørne.

I anden halvleg sendte Manchester United den tidligere Bayern München-spiller Bastian Schweinsteiger ind på midtbanen i stedet for Michael Carrick.

United dominerede stort i anden halvleg, men efter en times spil var en dårlig tilbagelægning tæt på at koste et mål.

Få minutter senere kom hjemmeholdets Luke Shaw af sted i en kontra, og hans aflevering blev nærmest genialt ekspederet videre med hælen af United-anfører Wayne Rooney til Memphis Depay.

Det lykkedes dog ikke for hollænderen at score et hattrick, da han sendte bolden højt over mål.

10 minutter før tid blev Club Brugges Brandon Mechele udvist efter at have indkasseret to gule kort på få minutter.

Kort før tid var Chris Smalling tæt på at score på hovedstød, og det lykkedes til sidst for Marouane Fellaini.

Returkampen i Belgien bliver spillet på onsdag i næste uge.