Nyindkøb sikrer Atlético Madrid sejr i Super Cup

23/08/2014

Atlético Madrid har åbenbart igen i denne sæson styrken til at blande sig i topstriden i den spanske liga.

Fredag vandt klubben hjemme på Vicente Calderon returopgøret i Super Cuppen med 1-0 over Real Madrid, og da den første kamp var endt 1-1, sikrede sidste sæsons mesterhold sig pokalen med sammenlagt 2-1.

Det var nyindkøbet fra Bayern München, Mario Mandzukic, der scorede for hjemmeholdet allerede efter to minutters spil på en flot flugter fra kanten af straffesparksfeltet.

Mandzukic skal løfte den tunge arv efter stjernen Diego Costa, der er blevet solgt til Chelsea, men det lader ikke til at tynge kroaten.

Kort inde i anden halvleg var den nye mand i Atléticos angreb således tæt på at øge til 2-0, men Real Madrids målmand Iker Casillas fik bokset bolden væk, efter at den ramt undersiden af overliggeren.

Som altid i kampene mellem de to lokalrivaler var intensiteten høj med målchancer i begge ender af banen og småskænderier på og uden for grønsværen.

Atléticos træner, Diego Simeone, blandede sig fra sidelinjen så meget i dommerens afgørelser, at han blev bortvist fra trænerbænken, og i kampens overtid blev Real Madrids Luka Modric udvist efter sit andet gule kort.

Real Madrid havde nyerhvervelserne Toni Kroos og James Rodriquez i startopstillingen, mens Angel Di Maria, der ikke har ønsket at forlænge sin kontrakt, var udeladt fra truppen.

Cristiano Ronaldo begyndte på udskiftningsbænken, men afløste i halvlegen Toni Kroos. Der var ikke meget verdensmesterklasse over den tyske midtbanespillers præstation i de 45 minutter, han fik på banen.

Aftenens nederlag betyder, at Real Madrids håb om at gøre rent bord og vinde seks pokaler i denne sæson er forbi. Klubben lagde ellers godt ud med sidste uges sejr over Sevilla i den europæiske Super Cup.