Nykåret danmarksmester: Største resultat i min karriere

Efter lidt mere end 200 kilometer på de sjællandske landeveje omkring Vordingborg kan 22-årige Alexander Kamp (Stölting) kalde sig danmarksmester i linjeløb for første gang i karrieren.

Den talentfulde Stölting-rytter lægger ikke skjul på betydningen af triumfen.

- Jeg har været indebrændt. Jeg er gået efter det her. Det betyder alverden. Det er det største resultat i min karriere hidtil, så det er perfekt, siger Alexander Kamp.

Langt henne i løbet så det ud til, at det skulle blive Kamps holdkammerat Lasse Norman Hansen, der i stedet skulle løbe med DM-guldet.

OL-guldvinderen lå længe helt alene forrest, men omkring otte kilometer før mål blev han hentet af Alexander Kamp og Michael Valgren (Tinkoff), der havde kørt stærkt lige bagved.

Herefter kunne Alexander Kamp spurte sig til sejren foran Michael Valgren og en træt Lasse Norman Hansen.

- Det er klart, at jeg fik lov til at spare kræfter i og med, at jeg havde Lasse derude, så jeg havde et overskud. Det er helt fantastisk, at jeg løber af med sejren, siger Alexander Kamp.

Det har i mange år ellers været Tinkoff-holdet, der har domineret ved DM, men med kun to ryttere var det ikke muligt ved dagens løb. Derimod stillede Stölting-holdet stærkt til start med en syvmandstrup.

Det stærke hold betød da også, at den nye mester på de danske landeveje troede på danmarksmesterskabet, før løbet blev skudt i gang.

- Jeg havde allerede fornemmelsen (af mesterskabet, red.) før starten.

- Vi har et rigtigt stærkt hold. Vi havde mange kort at spille ud, og jeg vidste, at hvis jeg ramte det rigtigt i finalen, så kunne jeg vinde det, siger Alexander Kamp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip