Nykøbing afviser Silkeborg i kvartfinalegyser

Nykøbing Falster sikrede sig onsdag den sidste tilbageværende plads i kvartfinalerne i damernes bedste håndboldrække.

Før sidste spillerunde i Primo Tours Ligaen havde to hold - Nykøbing Falster og Silkeborg-Voel - chancen for at sætte sig på den vigtige sjetteplads.

Den duel faldt ud til Nykøbing Falsters fordel, da Kristina Kristiansen og holdkammeraterne på udebane slog Team Tvis Holstebro med 27-24 efter en pauseføring på 14-11.

Samtidig måtte Silkeborg-Voel se sig slået 24-28 på udebane af SK Aarhus, der førte 13-8 ved pausen.

Dermed slutter Nykøbing Falster grundspillet med 24 point på sjettepladsen, mens Silkeborg-Voel følger efter med 21 point.

Allerede før sidste spillerunde stod det klart, at ligaens to tophold, Team Esbjerg og FCM Håndbold, som etter og toer i grundspillet ville springe kvartfinalefasen over. Sidste sæsons finalister er således klar til semifinalerne.

Det var derimod uvist, om Team Tvis eller Viborg HK ville sikre sig den vigtige tredjeplads, der giver ret til at vælge modstanderen i kvartfinalen.

Tredjepladsen endte hos Viborg, der slog Odense 25-22 og dermed sluttede på et point mere end Team Tvis i tabellen.

Det var for længst afgjort, at Sønderjyske rykker direkte ud af håndboldligaen, mens Ringkøbing og SK Aarhus skal ud i playoffkampe mod hold fra den næstbedste række for at undgå nedrykning.

/ritzau/

Dagens Gossip