Nykøbing Falster åbner VM-arena med sejr over Tvis

18/11/2015

Onsdag aften var der stor succes for både Nykøbing Falster Håndbold og cheftræner Niels Agesen.

Trænerens tidligere klub Team Tvis Holstebro blev besejret i en tæt kamp med 29-27.

Niels Agesen forlod skuffet Tvis Holstebro efter sidste sæson, selv om han blandt andet førte klubben til sejr i EHF Cuppen. Han var selvsagt også glad efter sejren mod eksklubben.

- Jeg synes, jeg har bevist i dag, at det var en fejl, når nogen (Tvis, red.) sagde, at de ikke kunne bruge mig, siger Niels Agesen til TV2 Sport efter kampen.

Onsdagens kamp blev spillet i Arena Næstved, der er blevet ombygget forud for det kommende VM i kvindehåndbold i december.

Der blev ganske vist spillet en basketballkamp tirsdag aften, men opgøret mellem Nykøbing Falster og Tvis Holstebro var hallens første store håndboldkamp.

Publikum fik lov til at overvære et underholdende opgør, men kvaliteten var af svingende kvalitet.

I perioder stod fejlene i kø angrebsmæssigt, mens forsvarsspillet var af tvivlsom karakter hos begge hold.

Mod slutningen af første halvleg trak hjemmeholdet fra, og sikrede sig en pauseføring på 16-12.

Efter pausen halede Tvis Holstebro ind, men en yderst velspillende Barbara Arenhart i Nykøbing Falster-målet sørgede for, at gæsterne aldrig nåede helt op.

Der var fuldt program onsdag i Dame Håndboldligaen, hvor det var sidste runde inden VM-slutrunden i december.

Det udnyttede topholdene Team Esbjerg og FCM Håndbold til begge at vinde overbevisende og holde snor i hinanden med 17 point i toppen af rækken.

Sidste sæsons sølvvinder Esbjerg slog København Håndbold med 29-22, mens danmarksmestrene FCM udraderede Randers med 24-15. Randrusianerne lå ellers nummer tre inden onsdagens kampe.

I Odense lykkedes det for Viborg HK at rejse hjem med en snæver etmålssejr på 25-24, mens Silkeborg-Voel slog SK Aarhus med 35-26. I bunden af rækken tabte Sønderjyske for tiende gang i lige så mange forsøg, da Ringkøbing vandt 26-21.