Nykøbing Falster henter brasiliansk VM-spiller

VM er kun lige overstået for brasilianeren Deonise Fachinello, som med øjeblikkelig virkning skifter til Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) i Dameligaen fra CSM Bucuresti i Rumænien.

Deonise Fachinello er 32 år og en fast bestanddel i den brasilianske startopstilling. Det er blevet til over 110 landskampe med mere end 250 mål fra den højrehåndede højre back.

Hun var med i alle Brasiliens seks kampe ved VM i Danmark, hvor sydamerikanerne røg ud efter nederlag i 1/8-finalen til Rumænien. En af hendes styrker er hendes forsvarsarbejde og duelspil.

Nykøbing-træner Niels Agesen er meget tilfreds med forstærkningen.

- Jeg har haft fire ønsker til truppen, og Deonise opfylder tre ud af fire for os. Jeg har siden sæsonstarten ønsket at supplere truppen med en stor og erfaren forsvarsspiller.

- Mere rutine er kærkommen i vores tætte kampe. Spillere der virkelig vil NFH, tager vi gerne imod, siger Niels Agesen til klubbens hjemmeside.

- Trup-sammensætningen gør også, at vi mangler en streg, men det har ikke været muligt at finde en sådan indenfor økonomisk ansvarlighed. Så Deonise skal ikke lastes for, at hun ikke er stregspiller.

- Jeg glæder mig til at få hende med på holdet og er sikker på, at vi i en situation med vores overraskende tredjeplads, kan få stor gavn af en så rutineret spiller som Deonise, vurderer Niels Agesen.

Aftalen med Deonise Fachinello løber indtil videre i resten af denne sæson, når diverse papirer er færdigbehandlet.

/ritzau/

Dagens Gossip