Nykøbing Falster lever i slutspilsjagt efter uafgjort

24/03/2016

København Håndbold er ude af jagten på en slutspilsplads, mens Nykøbing Falster stadig lever, men ikke selv kan afgøre det.

Sådan var facit, da opgøret mellem de to klubber i Primo Tours Ligaen i Nykøbing Falster torsdag endte 28-28.

Det var næstsidste runde i grundspillet, og mens københavnerne med 19 point er fri af nedrykningsspillet, så er holdet klar til at gå på sommerferie efter sidste runde.

Nykøbing Falster skal derimod håbe, at Silkeborg-Voel sætter point til i de sidste runder, hvis den nuværende sjetteplads, som giver en plads i slutspillet, skal holdes.

Der stod således meget på spil, og det kunne ses kampen igennem.

Kristina "Mulle" Kristiansen bragte hjemmeholdet i front, men Mia Rej fik hurtigt udlignet for københavnerne, og efter blot fire minutter var gæsterne foran 3-2.

Fem mål på få minutter betød, at Nykøbing Falster-træner Niels Agesen valgte at tage en timeout, hvilket sagde lidt om intensiteten.

Boldene strøg i mål for et godt ord, og efter 10 minutter var hjemmeholdet foran 7-6. Pernille Holmsgaard stod for de fire af gæsternes scoringer, mens det var mere lige fordelt hos hjemmeholdet.

Anført af Kristina Kristiansen kom hjemmeholdet på 10-8 efter et kvarter, men det blev tæt igen, da Københavns Ronja Johansen udlignede til 13-13 syv minutter før pausen, hvor Nykøbing-Falster var foran 15-14.

Her fortsatte mønstret, og fem minutter efter pausen bragte Mia Rej balance i regnskabet til 17-17.

Det blev både 19-19, 20-20 og 21-21, før gæsterne trak fra og bragte sig foran 23-21 ved Mai Kragballe og Mia Rej.

Et kvarter før tid måtte Mette Gravholt bæres fra banen i, hvad der lignede en slem skade.

Det ansporede hjemmeholdet til at bringe sig foran 25-24 ved Emilie Westberg. Nerverne sad efterhånden uden på trøjerne, da Anne Mette Pedersen opfangede en returbold og udlignede til 26-26 med fem minutter igen.

Med halvandet minut igen var stillingen 27-27, og ved stillingen 28-28 blev de sidste 15 minutter beskæmmet af, at der blev kastet noget ind på banen fra tilskuerne, mens København Håndbold jagtede den afgørende scoring.

Fredag tager bundproppen Sønderjyske imod Team Tvis Holstebro, mens lørdag byder på tre kampe. Her tager FC Midtjylland imod SK Aarhus, Ringkøbing Håndbold gæster topholdet Team Esbjerg, mens Silkeborg Voel hjemme møder Viborg HK.