Nykredit klar med fleksjob til højtuddannede

Der er plads til flere ansatte i Nykredit, som ikke er raske nok til at gå på arbejde 37 timer om ugen. Realkredit- og forsikringskoncernen vil have flere ansatte i fleksjob og sender derfor en ønskeliste til jobcentrene, så de kan finde de helt rigtige kandidater.

Ifølge Bente Overgaard, der er koncerndirektør i Nykredit, skal der stables partnerskaber på benene med tre jobcentre.

- Nykredit er en vidensvirksomhed. Og et fleksjob behøver jo ikke kun at være et job i kantinen eller kundecentret. Det kan også være et job, der kræver en lang uddannelse, siger Bente Overgaard.

Nykredit vil lave en liste over hvilke kompetencer, de har behov for i bestemte jobfunktioner. Det kan eksempelvis være risikostyring og rådgivning af kunderne.

Nykredits initiativ er sød musik i beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) ører.

- Vi har brug for nogle virksomheder, der går foran og viser vejen. Det er spændende, at Nykredit både ønsker at tage et socialt ansvar, men samtidig mener, at virksomheden kan drage nytte af at ansætte mennesker, der kun kan arbejde få timer, siger hun.

Ifølge Mette Frederiksen er det nemlig vigtigt at få alle ind på arbejdsmarkedet, også selv om sygdom eller en ulykke betyder, at man kun er i stand til at arbejde få timer om ugen.

- Det må ikke være sygdom eller et handicap, der skal bestemme, hvordan vores liv skal se ud. En fleksjobordning skal netop tilgodese dem, der har allersværest ved at komme ind på arbejdsmarkedet, siger ministeren.

- Det har en meget stor værdi for rigtig mange mennesker at have kolleger og gå på arbejde. Så kan det jo oven i købet være, at arbejdsevnen i hvert fald for nogle kan udvikle sig positivt, tilføjer hun.

I dag har Nykredit 25 medarbejdere ansat i fleksjob. I første omgang er målet at fordoble det antal.

Regeringen, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance blev i sommer enige om en reform af blandt andet fleksjobordningen. Reformen træder i kraft efter nytår.

- Det nye med fleksjobreformen er, at også mennesker, der kun kan arbejde få timer, skal have mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet. Nu begynder vi så at se det første konkrete samarbejde, siger ministeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip