Nykredit nedskriver efter kontrolbesøg

Nykredit Bank har måtte foretage ekstra nedskrivninger efter et kontrolbesøg fra Finanstilsynet. Det skriver Ritzau Finans.

Finanstilsynet har blandt andet konstateret, at banken vurderer en stor del af sine store kunder alt for positivt.

Det fremgår af en rapport fra kontrolbesøget.

Ud af 97 engagementer på mere end 50 millioner kroner er en fjerdedel vurderet for positivt, lyder meldingen fra Finanstilsynet, der også har påbudt Nykredit Bank yderligere nedskrivninger.

- Finanstilsynet vurderede således, at ratingen i 24 ud af 97 engagementer var for positiv, svarende til 25 procent, skriver Finanstilsynet i et notat.

Notatet fra Finanstilsynet kommer samme dag, som Nykredit - en måned tidligere end ventet - offentliggjorde regnskab for årets første ni måneder.

Samlet nedskrev Nykredit for godt 1,6 milliarder kroner i årets første tre kvartaler - fordelt på 329 millioner i bankforretningen og knap 1,3 milliarder i realkreditdelen.

I samme periode sidste år blev der nedskrevet for 415 millioner kroner i bankforretningen og 1,1 milliarder i realkreditforretningen.

Særligt bankforretningens nedskrivninger er negativt påvirket af kontrolbesøget fra Finanstilsynet, fortæller Nykredit.

- Nedskrivningsniveauet er som forventet, men er negativt påvirket af Finanstilsynets inspektion, skriver Nykredit i regnskabet.

Realkreditkoncernen Nykredit Realkredit kom ud af årets første ni måneder med et overskud før skat på 2,1 milliarder kroner, hvilket er en tilbagegang fra samme periode året før, da overskuddet var på 3,2 milliarder kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip