Nykredit står fast på bidragsstigninger trods stormvejr

Skrevet af admin

02/03/2016

Dagens topnyheder

Trods stormvejr fra tusindvis af utilfredse kunder trækker Nykredit ikke de omstridte prisstigninger på boliglån tilbage.

Ifølge Nykredit hæves kundernes bidragssatser for at leve op til skærpede kapitalkrav, og selv om det er beklageligt, er der ikke andre udveje, lyder det fra Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit.

- Det er absolut ikke, fordi jeg ikke forstår de mange frustrationer, som stigningerne vækker. Men når jeg alligevel står fast, er det, fordi alternativet ikke er godt for nogen, skriver Michael Rasmussen i en opdatering på Facebook.

Nykredit ejer Totalkredit, der har sendt breve til dets kunder og distribuerer selskabets realkreditlån gennem en lang række små og større banker.

Det har medført et stormvejr fra utilfredse kunder, der har oprettet en hjemmeside og en Facebook-gruppe for at bekæmpe stigningerne.

Ifølge Nykredit skyldes prisstigningerne, at koncernen skal skaffe 25 milliarder kroner for at leve op til de krav, myndighederne stiller til selskabets finansielle polstring.

Derfor søger selskabet en børsnotering, og der er ikke andre udveje end prisstigninger, lyder det.

- Vi kunne også have valgt en vej, hvor vi var tvunget til at skære helt ind i vores kerneforretning. Det ville betyde dårligere lånemuligheder for boligejere og erhvervsdrivende.

- Samtidig ville vi være nødt til at hæve priserne markant mere, end vores kunder oplever lige nu. Den vej ønskede vi ikke at gå, skriver Michael Rasmussen.

Fredag vil koncernen forklare sig over for Folketingets erhvervsudvalg, som er inviteret til en gennemgang af Nykredits kapitalbehov.

Invitationen kommer, efter at et politisk flertal på Christiansborg har forlangt, at Nykredit fremlægger dokumentation for, hvorfor realkreditkæmpen mener, at det er nødvendigt at hæve de bidragssatser, låntagerne betaler.

TV2 står bag en rundringning, der viser, at syv banker vil hjælpe deres kunder ved at kompensere dem eller tilbyde dem alternative lån udenom Totalkredit.

Bankerne er del af de 60 pengeinstitutter, der tilbyder realkreditlån via Totalkredit.

/ritzau/