Nykredits bestyrelse står også fast på højere bidragssatser

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Midt i en storm af kritik over forhøjede bidragssatser til kunderne mødtes Nykredits bestyrelse torsdag.

Og trods kritikken fra kunder, politikere og en varslet undersøgelse fra Forbrugerombudsmanden var der ingen tøven fra bestyrelsen, som holder fast i planen om at sætte prisen på boliglån op for kunderne.

- Vi har arbejdet på det her i over halvandet år, og vi er i bestyrelsen fortsat fuldstændig enige om, at en børsnotering og en bidragsstigning er den bedste løsning for vores kunder og for Danmark, siger bestyrelsesmedlem i Nykredit Nina Smith, som også er næstformand i Foreningen Nykredit, i en skriftlig kommentar.

Samme melding kommer fra bestyrelsesformand, Steen E. Christensen.

- Det var et helt ordinært bestyrelsesmøde, og alt går efter planen. Det er det, jeg kan sige, siger Steen E. Christensen efter mødet torsdag.

I februar fik tusindvis af kunder i Nykredit brev om forhøjede bidragssatser fra 1. juli 2016.

Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, har forklaret, at prisstigningerne skyldes, at koncernen skal skaffe 25 milliarder kroner for at leve op til de krav, myndighederne stiller til selskabets finansielle polstring.

Ifølge Nina Smith ser bestyrelsen ingen andre muligheder end at gennemføre prisstigningerne. Alternativet havde været værre, lyder det.

- Alternativet havde været prisforhøjelser, der ville være markant højere, end dem vi nu gennemfører. Og det havde været dårligere lånemuligheder for danske boligejere – særligt i landdistrikterne. Det ønsker vi ikke, siger hun.

Nykredit har fået kritik fra flere sider på Christiansborg efter meldingen om højere bidragssatser. På den baggrund har Nykredit inviteret Folketingets erhvervsudvalg til en gennemgang af realkreditselskabets kapitalbehov fredag.

Samme dag har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) indkaldt partierne bag bankpakkerne til drøftelser om de stigende bidragssatser.

Torsdag kom det frem, at Forbrugerombudsmanden har modtaget 130 klager fra kunder, der føler sig ført bag lyset af Nykredit.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen har besluttet at undersøge, om der er juridisk belæg for at forfølge sagerne.

Facebook-gruppen Kritiske Interessenter i Nykredit og Totalkredit, der er oprettet som digitalt samlingssted for utilfredse kunder, er torsdag oppe på at have over 30.000 følgere.

/ritzau/