Nymphomaniac-stjerne anklaget for kopiering

Skamløs kopiering uden retmæssig kreditering til forfatteren.

Sådan lyder den grove anklage mod skuespiller og "Nymphomaniac"-stjerne Shia LaBeouf, efter hans kortfilm, "Howard Cantour.com", fik premiere på nettet den 16. december.

Ifølge kritiske røster er filmen, som er Labeoufs instruktørdebut, nemlig en direkte kopi af den grafiske roman "Justin M. Damiano" fra 2007. Det skriver Female First.

Og selvom skaberen bag tegneserien, Daniel Clowes, ikke selv har villet kommentere Labeoufs kopiering af værket, så fortæller Clowes' forlag, Fantagraphics, at han lige nu "overvejer sine retslige handlemuligheder".

Forlægger Eric Reynolds er ikke i tvivl om, at Clowes vil have held med at bevise, at Labeouf har pjanket værket fra 2007.

- Labeouf har måske nok skiftet navnet på hovedpersonen, men han har brugt tegneserien som et manuskript og storyboard, siger han ifølge Female First til New York Daily News og fortsætter:

- Clowes har en meget særegen tone, og Labeouf har brugt dialogen ord for ord. Der er ingen tvetydighed. Der er ingen andre end Clowes, der kan have skrevet det her, siger han og kalder Labeoufs kopiering for "lige så forvirrende, som det er rystende".

Shia Labeouf har, siden kopi-anklagerne så dagens lys, undskyldt for at planke Clowes' værk.

- Jeg er flov over, at jeg glemte at kreditere Daniel Clowes for hans værk "Justin M. Damiano", som var min inspiration til filmen, skrev skuespilleren ifølge Female First på Twitter.

"Howard Cantour.com" er siden blevet fjernet fra nettet.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip