Nynazistisk parti mister millionstøtte i Grækenland

Det græske parlament dropper nu statsstøtten til det ballade-ramte parti på den yderste højrefløj Gyldent Daggry.

Baggrunden er, at seks af partiets politikere i parlamentet er sigtet for at tilhøre en kriminel organisation.

Medlemmer af Gyldent Daggry udvandrede sent tirsdag aften efter afstemningen i parlamentet. De mener, at beslutningen "strider mod forfatningen". 235 ud af 300 folkevalgte stemte ja til forslaget.

Grækenlands partier modtager i alt 11 millioner euro i 2013. 873.000 euro går til Gyldent Daggry, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det nynazistiske parti er blevet sat i forbindelse med en række forbrydelser - heriblandt knivdrabet på den populære rapper Pavlos Fissas i september samt drabet på en indvandrer tidligere i år.

Gyldent Daggry var ifølge meningsmålingerne Grækenlands tredjestørste parti, før det blev kædet sammen med drabet på den venstreorienterede rapper Fissas.

Den sigtede gerningsmand støtter angiveligt Gyldent Daggry. Siden drabet har partiet mistet omkring en tredjedel af dets vælgere, skriver Reuters.

De græske politikere har forsøgt at opløse partiet, som kaldes en kriminel organisation med indvandreres liv på samvittigheden, og politiet har anholdt hele den øverste ledelse, der sidder indespærret i et topsikret fængsel i Athen.

Drabet på Fissas, som blødte ihjel efter at være blevet stukket med kniv to gange i hjerte og bryst, udløste protester i hele Grækenland, et gennemsyn af politiet og en bred efterforskning af partiet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip