Nyrige klubber slås om endeligt gennembrud

Lighederne mellem Paris Saint-Germain og Manchester City er til at få øje på.

Begge tilhørte den bløde mellemklasse i deres respektive ligaer frem til slutningen af det seneste årti, inden de blev overtaget af oliemilliardærer fra Mellemøsten og blev to af verdens rigeste klubber med ambitioner om at positionere sig i den europæiske top.

Fælles for klubberne er også stadig, at de trods massive investeringer i stjernespillere ikke har formået at spille sig helt op i den øverste europæiske klasse til de afgørende kampe i Champions League.

Både PSG og City har kvartfinalen som deres bedste resultat i den fineste klubturnering, efter de kom på mellemøstlige hænder. Pariserne har nu gjort det fire sæsoner på stribe, mens City befinder sig blandt de sidste otte hold for første gang.

Træner Laurent Blanc, der står i spidsen for PSG på tredje sæson, pointerer, at der stadig er mange store klubber om buddet, selv om han opererer med et enormt millionbudget.

- Nu er vi samlet med en række klubber, der er lige så stærke som os økonomisk, men som har større historie og har lige så dygtige spillere som os. Det er creme de la creme, siger Blanc.

Lodtrækningen formede sig sådan, at PSG og City mødes i kvartfinalen, og dermed er det sikkert, at en af klubberne bryder igennem til semifinalen i Champions League.

I fodboldverdenen er tiltroen størst til franskmændene, der har haft den bedste sæson af de to.

PSG sikrede sig det franske mesterskab for fjerde sæson i træk med hele otte spillerunder tilbage, og PSG var ligeledes overbevisende, da holdet i CL-ottendedelsfinalen ekspederede Chelsea ud.

Til sammenligning er Manchester City ude af den engelske mesterskabskamp og er endda i fare for at ryge ud af top-fire, der er et krav for at være med i Champions League i næste sæson.

Dertil har PSG's Zlatan Ibrahimovic været i en klasse for sig på det seneste. Han scorede i begge ottendedelsfinaler mod Chelsea og scorede hattrick i ligaen så sent som i weekenden.

Omvendt må Manchester City se bort fra forsvarskaptajnen Vincent Kompany, mens landsholdsmålmanden Joe Hart og midtbanestjernen Yaya Touré er tvivlsomme til det første opgør onsdag i Paris.

Til gengæld er Kevin De Bruyne og Samir Nasri blevet klar. Sidstnævnte ser City som underdog.

- Paris er favorit. Holdet har større erfaring, siger Nasri med henvisning til, at PSG er i kvartfinalen for fjerde år i træk.

I onsdagens anden kvartfinale tager Wolfsburg imod de spanske favoritter fra Real Madrid, der rejser til Tyskland med en frisk El Clasico-sejr i bagagen.

/ritzau/

Dagens Gossip