Nyrup: Regeringen bør lempe finanspolitikken

»Jeg har læst vismændenes rapport og hører dem sige, at det vil være godt for beskæftigelsen, hvis regeringen overvejede at føre en lidt mere konjunkturmodløbende politik end den, som føres for øjeblikket. Der er stærkt sagligt belæg for at gå investeringsvejen,« siger Poul Nyrup Rasmussen til Morgenavisen Jyllands-Posten. Han tror ikke, at EU vil spænde ben for at Danmark fører en mere lempelig økonomisk politik.

»Så vidt jeg kan bedømme og med mine kilder i kommissionen, så er der plads til at lempe. Når der er givet mere eller mindre grønt lys til Frankrig og andre lande, er der ingen logisk grund til at sige nej til Danmark,« siger den tidligere statsminister.

Både den tidligere socialdemokratiske finansminister Knud Heinesen (S) og Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), har i den seneste tid udfordret regeringens økonomiske kurs.

Kritikken påvirker ikke finansminister Bjarne Corydon (S).

»Regeringens økonomiske politik er tilrettelagt på, at henstillingen fra EU skal ophæves – ikke at den skal brydes med den risiko, at vi får en ny,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip