Nysgerrige boligkøbere kan se hvad naboerne stemmer

Kommende boligejere og andre nysgerrige danskere kan nu få et fingerpeg om, hvad deres naboer sandsynligvis vil stemme til folketingsvalget.

Spar Nord tilbyder oplysninger om de 100 nærmeste naboer til adresser over hele landet på www.naborapporten.dk - for eksempel gennemsnitlig indkomst, uddannelse, beskæftigelse og civilstatus.

Men altså også hvilke politiske partier der fik flest stemmer i nabolaget ved det seneste valg.

- Ligesom tilstandsrapporten og energirapporten fortæller dig noget om boligens fysiske beskaffenhed og energiforbrug, fortæller Naborapporten dig noget om lokalmiljøet og de mennesker, der bor i det, siger pressechefen i Spar Nord, Leif Simonsen.

- Naboerne kan være meget vigtige for, om man bliver glad for sin nye bolig, og derfor kan det være relevant at se nærmere på, hvem der typisk bor i kvarteret, inden man beslutter sig for at købe en bolig, siger han.

Naborapporten er et led i Spar Nords bestræbelser på at få flere kunder i butikken. Prisen for at få stillet sin nysgerrighed er, at man skal oplyse sin mailadresse og takke ja til at modtage mails fra Spar Nord.

- Vores ærinde er først og fremmest at levere valide og relevante oplysninger, men vi håber naturligvis også, at vi dermed skaber en nysgerrighed om, hvad vi som bank i øvrigt kan tilbyde de boligsøgende, siger Leif Simonsen.

Spar Nord lancerede Naborapporten i april, og siden har "flere tusinde" været inde og få stillet deres nysgerrighed, siger Leif Simonsen, som ikke vil komme antallet nærmere.

Naborapporten er blandt andet baseret på stemmeafgivelsen på det lokale valgsted ved det seneste folketingsvalg. Spar Nord har allieret sig med virksomheden Geomatic, som indsamler data fra for eksempel offentlige myndigheder, Boligsiden.dk og Totalkredit.

/ritzau/

Dagens Gossip