Nyt ambulanceselskab er kommet godt fra start i Syddanmark

Skrevet af admin

01/09/2015

Mest læste i dag

Fra midnat mandag aften har det hollandske firma Bios overtaget ambulancekørslen i Region Syddanmark, og det varede kun få minutter, før den første ambulance fra Bios måtte i aktion efter et opkald til alarmcentralen.

- Klokken 00.02, altså to minutter efter midnat, blev den første ambulance fra Bios disponeret. Ambulancen blev sendt af sted fra station Billund, siger Jens Elkjær, sundhedsdirektør i regionen, til Ritzau.

Der har lige til det sidste været tvivl om, hvorvidt Bios kunne opfylde sine forpligtelser over for regionen og være i stand til at stille med det krævede antal ambulancer og reddere.

Derfor fulgte Jens Elkjær situationen nøje natten til tirsdag.

- Borgerne kan have vished om, at vi følger det tæt, og at vi er i dialog med Bios, hvis der er udsigt til afvigelse i forhold til den vagtplan, der foreligger.

- I øjeblikket har vi nogle ved Bios og vi er til stede ved vagtcentralen. Det er vigtigt, at det kommer godt fra land, specielt i betragtning af de problemer der har været, sagde sundhedsdirektøren tidligere mandag aften til Ritzau.

Det er lidt over et år siden, at det hollandske firma slog Falck i en budkrig om ambulancekørsel på Fyn og i Syd- og Sønderjylland.

På trods af selskabets udmeldinger har det vist sig, at det har haft meget svært ved finde reddere nok til at dække vagtplanen.

Men ved hjælp af frivilligt overarbejde og assistance fra ambulanceselskabet Responce er vagtplanen for de to første uger af september nu dækket ind.

Bios selv oplyser til Ritzau tirsdag morgen, at man fokuserer på driften og på at få "kørt folk ind". Derfor ønsker virksomheden endnu ikke at kommentere de første timer af vagten.

Region Syddanmark ventes at komme med oplysninger om nattens overgang fra Falck til Bios i løbet af tirsdag morgen.

/ritzau/