Nyt angreb mod gidseltagere i Nairobi

KENYA: Store sorte røgskyer steg mandag ved middagstid op fra Nairobis fashionable Westgate indkøbscenter, hvor et ukendt antal medlemmer af den somaliske islamistiske milits og terrorbevægelse al-Shabaab på fjerde døgn holder gidsler fanget på en af shoppingcentrets etager.

Terroristerne har angiveligt over telefonen truet med at dræbe de gidsler, der stadig bliver holder fanget, hvis sikkerhedsstyrkerne gik til angreb.

Samtidig lyder der ifølge internationale nyhedsbureauer skud og eksplosioner inde fra centret, hvilket indikerer, at kenyanske sikkerhedsstyrker er i gang med det endelige opgør med gidseltagerne.

Ifølge AFP er ambulancer i stort hast kørt frem til centret, der er fuldstændigt omringet af kenyanske styrker.

Reuters skriver, at der kort før middag lød kraftige eksplosioner fra det indre af indkøbscentret, hvorefter tyk sort røg begyndte at bølge ud fra bygningen.

Dødstallet er mandag formiddag foreløbig opgjort til 69, men ifølge BBC er der oplysninger om, at der er fundet ti lig i centret. 61 er officielt meldt savnet.

Terrorbevægelsen Al-Shabaab, der opererer i Somalia, hvor den er under pres af en afrikansk fredsstyrke, har påtaget sig skylden for terrorangrebet i Nairobi.

Kenya invaderede for to år siden det sydlige Somalia med en stor militærstyrke for at drive bevægelsen væk fra grænsen til Kenya, hvor den havde gennemført flere angreb ind i Kenya. Samtidig har kenyanerne været medvirkende til, at al-Shabaab har måttet trække sig ud af flere strategiske byer.

Al-Shabaab, der har svoret troskab mod al-Qaeda, har flere gange advaret om, at den ville hævne invasionen, og det er nu sket med terrorangrebet i Westgate, der frekventeres af rige kenyanere og de udlændinge, der er udstationeret i landet.

Det er dog ikke sikkert, at terroristerne er kommet direkte fra Somalia.

Den kenyanske hovedstads Eastleigh slumkvarter er hjemsted for en stor somalisk befolkningsgruppe, hvoraf en del har jævnlig forbindelse med al-Shabaab i Somalia, og hvor bevægelsen uden de store problemer kan tænkes at have rekrutteret flere af gerningsmændene bag angrebet.

De kenyanske sikkerhedsstyrker siges at få rådgivende bistand fra israelske eksperter i bekæmpelse af terror, men det menes, at det udelukkende er kenyanske styrker, der i øjeblikket nedkæmper gidseltagerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip