Nyt bank-stunt: 100 kr. for at hæve

Hvis du ikke har konto i Jyske Bank, skal du for fremtiden betale 100 kroner, hvis du vil hæve kontanter i pengeinstituttet. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Såfremt du er kunde i Jyske Bank, er kontanthævninger gratis.

Samtidig oplyser Jyske Bank, at man beholder kassebetjeningen i alle filialer i Danmark undtagen én. Kasserne er imidlertid blevet dyrere i drift i takt med, at andre banker har lukket kassebetjeningen i mange afdelinger.

Det betyder, at mange kunder fra andre banker bruger Jyske Bank, når de skal hæve kontanter.

Ved halvårsregnskabet sagde topchef Anders Dam, at Jyske Bank ikke havde lyst til eller mulighed for at være bank for hele Danmark og derfor ville lægge gebyr på ikke kunders transaktioner i banken.

Jyske Bank anslår, at konkurrenterne har lukket mellem 50 og 75 procent af deres filialer med kassefunktion.

- Det øger risikoen for, at de benytter sig af vores funktioner. Faktisk frygter vi et rend af andre bankers kunder, sagde Anders Dam ved fremlæggelsen af halvårsregnskabet til Ritzau Finans.

Ud over gebyr på kontanthævninger lægger Jyske Bank også gebyr på eksempelvis overførsler til danske pengeinstitutter, veksling af check til kontanter, køb og salg af valuta og optælling af mønter.

Gebyrerne gælder for såvel egne som andre bankers kunder. Gebyrerne er dog markant mindre for dem med konto i banken.

- Ved brug af alle ydelser en gang årligt koster det ikke-kunder 1050 kroner, mens kunder i Jyske Bank "kun" skal betale 206 kroner, oplyser Jyske Bank.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip