Nyt dansk team er klar til Le Mans 2016

Danske Le Mans-fans kan se frem til flere rød-hvide aktører, når næste års udgave af det legendariske 24-timers-løb bliver kørt.

Fredag meddeler det danske team Formula Racing således, at teamet stiller til start ved Le Mans i GT Am-klassen med sin Ferrari 458 GT2.

- Vores altoverskyggende målsætning er at køre Le Mans. Vi blev nummer to i sidste års udgave af European Le Mans Series, og vi gennemførte dette års test og kvalifikation til 24-timers-løbet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

- Vi er på alle måder klar, og i 2016 skal det ske.

Teamet fører årets European Le Mans Series i GTE-klassen med blot to løb tilbage, og en sejr her vil samtidig sikre en plads til Le Mans 2016.

Skulle det alligevel glippe, er der en backup-plan klar.

- Vores alternativ er en deltagelse i WEC-serien, hvor 24-timers Le Mans er en del af løbskalenderen. At vinde sig vej til Le Mans er klart at foretrække, men WEC vil også være en spændende udfordring, som vi om nødvendigt er klar til at tage, lyder det fra Allan Jørgensen.

Til Le Mans vil bilen blive kørt af Mikkel Mac og Johnny Laursen fra Formula Racing, mens det sidste af de tre sæder i bilen endnu ikke er besat.

2016-udgaven af Le Mans finder sted den 18.-19. juni.

/ritzau/

Dagens Gossip