Nyt digitalt auktionshus skal sælge overskudsproduktion

I stedet for at lave et smørbjerg eller smide mad væk skal den europæiske fødevarebranche kunne sælge sine varer til andre virksomheder.

Fra november kan virksomhederne sælge løs til hinanden på det danske digitale auktionshus Stockondeals.com.

- Konceptet går i sin enkelhed ud på, at virksomheder, som har overskudsvarer på lager, sætter dem til salg til andre virksomheder via vores auktionssite, siger Thomas B. Olsen, bestyrelsesformand i Stockondeals, i en pressemeddelelse.

- Via Stockondeals har de direkte adgang til et antal registrerede købere fra kæder og indkøbsforeninger i hele Europa. Sælger kan selv sætte en minimumpris og samtidig fastlægge, hvilke markeder produktet må udbydes på, siger han.

I fødevarebranchen ender usolgte varebeholdninger ofte med at blive destrueret. Samtidig betyder ekstra varer på lageret, at selskabets likviditet er bundet fast - og det ender ofte med at føre til nedskrivninger.

Eller det kan være i byggebranchen, hvor en producent af værktøj tilbyder et par paller med produkter, som er blevet tilovers i forbindelse med en ordre, hvor man har produceret lidt mere, end der skulle bruges.

I starten er det netop de to brancher, som auktionshuset på nettet udelukkende fokuserer på.

Stockondeals.com har base i Aarhus og er en privatejet virksomhed. Østjysk Innovation er medinvestor - og folkene bag har fået støtte til projektet fra differentieringspuljen under Future Food Innovation.

Bestyrelsesformand Thomas B. Olsen er tidligere administrerende direktør for Nordic Sugar, mens direktør Birthe Udsen har mange års erfaring fra fødevarebranchen.

/ritzau/

Dagens Gossip