Nyt dyk i europæisk bilsalg

Skrevet af admin

20/03/2013
Markedet ryster under den europæiske og internationale bilindustri, og det er værre end ventet. Salget af nye biler i EU faldt med 10,5 pct. i februar i år målt i forhold til samme måned året før.Det skriver Financial Times. Tallene stammer fra den europæiske forening for bilproducenter ACEA.Det er en rigtig dårlig nyhed for bilproducenterne, der i forvejen er hårdt presset af dyk i omsætningen.Der er nedgang i salget på alle de største europæiske marked med undtagelse af Storbritannien, hvor der var en fremgang på 8 pct.Når det gælder de enkelte bilmærker er det igen Ford og General Motors, der er hårdest ramt.I starten af året havde analytikerne forventet, at der i år vil komme en nedgang i det europæiske bilsalg på tre pct. efter et minus på otte pct. sidste år. Noget tyder på, at den negative prognose skal justeres en tak nedad.

Dagens topnyheder

Markedet ryster under den europæiske og internationale bilindustri, og det er værre end ventet. Salget af nye biler i EU faldt med 10,5 pct. i februar i år målt i forhold til samme måned året før.

Det skriver Financial Times. Tallene stammer fra den europæiske forening for bilproducenter ACEA.

Det er en rigtig dårlig nyhed for bilproducenterne, der i forvejen er hårdt presset af dyk i omsætningen.

Der er nedgang i salget på alle de største europæiske marked med undtagelse af Storbritannien, hvor der var en fremgang på 8 pct.

Når det gælder de enkelte bilmærker er det igen Ford og General Motors, der er hårdest ramt.

I starten af året havde analytikerne forventet, at der i år vil komme en nedgang i det europæiske bilsalg på tre pct. efter et minus på otte pct. sidste år. Noget tyder på, at den negative prognose skal justeres en tak nedad.