Nyt F1-kvalifikationssystem kan give et kedeligere løb

Et ændret sæt regler for kvalifikationen i Formel 1 træder i kraft, når årets første grandprix bliver kørt i australske Melbourne i weekenden.

Men den nye model bliver ikke modtaget med klapsalver fra løbets racerkørere, herunder danske Kevin Magnussen.

- Der vil være mere action i starten, fordi alle kørerne er nødt til at komme ud og sætte en god omgangstid for ikke at blive knockoutet.

- Til gengæld tror jeg også, at det bliver mindre spændende i slutningen. I Q3 (tredje løb i kvalifikationen, red.) kommer alle til bare at køre ud til at starte med, og så vil det stå helt stille resten af session, tror jeg, siger Magnussen.

Han kan "ikke helt se meningen" med den nye model, der har til formål at skabe mere dramatik i kvalifikationen.

Der har været stor debat om ændringen af kvalifikationssystemet.

Ligesom i det nu forhenværende system er der tre kvalifikationsrunder, men den løbende eliminering af biler bliver ændret.

I den første kvalifikation (Q1) er alle 22 biler til start, og kvalifikationen varer 16 minutter.

Efter syv minutter ryger bilen med den dårligste tid ud, og for hvert halvandet minut af resten af Q1 ryger der endnu en bil ud.

Det giver 15 kørere til anden kvalifikationsrunde (Q2), som varer 15 minutter. Efter seks minutter ryger den dårligst placerede ud, hvorefter der igen elimineres en ny, hver gang der er gået halvandet minut.

De resterende otte kørere er med i den afsluttende kvalifikationsrunde (Q3), som varer 14 minutter. Efter fem minutter ryger den dårligste ud, og for hvert halvandet minut ryger endnu en kører ud, så der til sidst kun er to biler, som kæmper om den forreste startplads - pole position.

Ændringen kan ifølge den danske kører komme de hurtigste biler til gode.

- Jeg tror måske, at Q2 og Q3 kan blive en fordel for de forreste, for de kan sætte en omgangstid på brugte dæk i starten, komme helt op og ikke blive knockoutet. Så kan de køre og vente på, at banen bliver bedre, siger Magnussen.

/ritzau/

Dagens Gossip