Nyt hus skal trække internationale hjerner til hovedstaden

Det er baggrunden for etableringen af International House Copenhagen, der åbner 4. juni. Bag huset står blandt andre Københavns Kommune, Københavns Universitet, Rigshospitalet, en række offentlige myndigheder og private virksomheder.

»I Københavns Kommune ønsker vi at give byens internationale borgere en varm velkomst og en overskuelig indgang til København. Derfor er vi utrolig glade for nu at kunne åbne International House Copenhagen, der kan hjælpe med at skabe rammerne for et godt og udbytterigt ophold i byen,« siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

I International House Copenhagen kan de nye københavnere få ordnet det nødvendige papirarbejde som opholdstilladelse, CPR-nummer og skat i myndighedssamarbejdet International Citizen Service og desuden få rådgivning om at søge job og tage uddannelse.

De kan også deltage i faglige og sociale arrangementer om for eksempel Danmarks arbejdsmarked og det politiske system. Arrangementerne skal gøre det nemmere at etablere sig, skabe netværk og et godt liv i København.

Det bliver også muligt for internationale forskere ved Københavns Universitet og Rigshospitalet at leje værelser i huset i kortere perioder.

Prorektor Thomas Bjørnholm fra Københavns Universitet (KU) understreger, at forskerne skal modtages med åbne arme og have lyst til at blive i hovedstaden:

»På KU vil vi gerne tiltrække fremragende forskere fra hele verden. Udover et spændende forskningsmiljø vil boligforhold, sociale relationer og en let overgang til et liv i et andet land have stor betydning for udenlandske videnarbejdere og deres familiers beslutning om at rykke teltpælene op og flytte til Danmark. International House Copenhagen er netop sådan et samlet tilbud,« siger han.

Borgmestre, ministre og mange andre notabiliteter deltager i åbningen af International House Copenhagen tirsdag 4. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip