Nyt lavpris-bilmærke opper sig på sikkerheden

Det går den rigtige vej med sikkerheden hos rumænsk byggede Dacia. Hvor det tidligere kun er blevet til tre stjerner til de udskældte modeller Lodgy og Duster, klarer den nye og lidt mindre Sandero sig til fire stjerner i seneste crashtest fra Euro NCAP.

Sandero er Dacias tredje model til det danske marked, hvor den forventes at lande til august. Senere følger en stationcarudgave under navnet Logan.

- Dacia har endnu lang vej op til markedets mest sikre biler, men med Sandero viser de, at de er på rette vej. Og med en pris der ventes at lande på under 120.000 kroner og med tre års garanti gør det Dacia Sandero til en interessant bil blandt børnefamilier med en stram økonomi. Her er Sandero et udmærket alternativ til de lidt mindre biler, som ellers koster det samme, siger FDMs repræsentant i Euro NCAP bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen.

Han forventer, at Dacia, der er ejet af Renault, de kommende år vil kunne trække yderligere på Renaults ekspertise med mere sikre biler til følge.

Udover Dacia Sandero er der i den aktuelle test topkarakter til de to små SUV’er Chevrolet Trax og Renault Captur, som begge får fem stjerner, mens Nissans minibus Evalia skuffer med bare tre stjerner.

- Tre stjerner er ikke godt nok og slet ikke for en bil, der som Nissan Evalia er tænkt som minibus med flere passagerer. Derfor kan FDM heller ikke anbefale et køb af modellen, der i kollisionstesten åbnede sig flere steder i karrosseriet, slutter Søren W. Rasmussen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip