Nyt navn: Jomfruhinden skal omdøbes til kønskrans

Ordet jomfruhinde er misvisende og holder unge fast i en myte om pigers ærbarhed. Det mener to jordemødre, som nu vil have ordet udskiftet. De været i tænkeboks og lancerer nu navnet "kønskrans" i stedet.

Jordemødrene har netop fået Dansk Sprognævns godkendelse af ordet.

Bliv venner med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Vores nye ord illustrerer tydeligt, hvad det egentlig er, piger normalt har: en ring af slimhindefolder i indgangen til skeden«, siger jordemoder Gabriéla Rehfeld fra Frederiksberg Hospitals forskningsenhed til Politiken.

Jordemødrene hæfter sig ved, at hinden intet har at gøre med om pigen er jomfru eller ej. I forbindelse med livmoderhalsvaccine har man undersøgte cirka 4000 unge kvinder, og her viste det sig, at både dem som seksuelt aktive, og dem som stadig var jomfruer, havde en krans.

- De har alle en krans. Den kan variere i udseende, men det er en krans. De fleste piger bliver lettede over beskrivelsen, fortæller Gabriéla Rehfeld.

Men selv om navnet kønskrans nu er godkendt som ord, så kan der gå længe, inden det bliver optaget i Nudansk Ordbog - det kræver nemlig, at danskerne tager ordet til sig og bruger det aktivt.

Ordet "jomfruhinde" muligvis misvisende, men her på redaktionen forudser vi, at der gå en rum tid, inden teenagerne tager "kønskrans" til sig. Måske kunne det dog hjælpe, hvis man samtidig omdømte penis til "kønsfløjten."

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip