Nyt nederlag i topkamp ødelægger Liverpools bagjul

29/12/2013

Liverpool kunne have fejret nytår på en delt førsteplads i Premier League, men med nederlaget til Manchester City 2. juledag og senest 1-2 mod Chelsea søndag, går holdet ind til 2014 på en femteplads.

Chelsea var samlet set det bedste hold på Stamford Bridge, og de tre point betyder, at Jose Mourinhos mandskab fortsat er ubesejret hjemme og ligger nummer tre, to point efter Arsenal på førstepladsen.

Der var på forhånd set frem til duellen mellem den brandvarme Liverpool-angriber Luis Suarez og Chelsea-forsvareren Branislav Ivanovic.

Da de to spillere senest stod over for hinanden i april, bed Suarez sin modstander og fik 10 spilledages karantæne.

Denne gang holdt uruguayaneren dog gebisset i ro, og allerede efter tre minutter vandt han den første interne duel, da han forsøgte at sætte hovedet på et frispark.

Ivanovic forsøgte at stoppe sin direkte modstander, men serverede i stedet bolden til Martin Skrtel, der bragte gæsterne foran.

Chelsea var dog ikke mere chokerede, end at holdet hurtigt fik samlet sig og lagt et tungt pres på modstanderen.

Det resulterede i mål et lille kvarter senere, da en lang solotur fra Oscar endte med et blokeret skud, som Eden Hazard var først over.

Og inden pausen havde Samuel Eto'o efter en ret anonym optræden bragt sit hold foran på oplæg af Hazard. Både Skrtel og målmand Simon Mignolet så ikke alt for godt ud i den situation.

Liverpool kom bedre med i anden halvleg og havde blandt andet et glimrende forsøg ved Mamadou Sakho, der ramte trekantsammenføjningen.

Daniel Agger havde fra sin position som venstre back ikke ret meget indflydelse på spillet, selv om han forsøgte sig med et par ryk frem ad banen og selvfølgelig også blandede sig i dødboldsituationerne.

Chelsea havde mod slutningen gode tilbud ved Eto'o og Fernando Torres, men det blev ved 2-1-sejren.

Således var den mest bemærkelsesværdige episode i slutfasen nok, da Sakho måtte udgå kort før tid med en skade i baglåret.

Det kan trods nederlaget være godt nyt for Daniel Agger, der formentlig er førstereserve til den plads i midterforsvaret, der kan være blevet ledig.