Nyt om drabet på tv-kokken Camilla Plums pony

Nordsjællands Politi sigter nu tre personer for grov mishandling af en shetlandspony, der lørdag aften blev fundet død på stranden i Tisvildeleje. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge sigtelsen skamferede de eller medvirkede til at skamfere hesten med kniv.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Hesten fik blandt andet skåret bugen op, så indvoldene faldt ud, og dens hoved blev skåret af. Hestehovedet blev først fundet dagen efter i en sommerhushave ud for det sted, hvor dyret blev dræbt.

På baggrund af afhøringer af vidner, der havde set den pågældende pony i live i dagene op til lørdag aften, kunne politiet mandag identificere de involverede personer.

Sommerhuset, hvor hestens hoved blev fundet i haven, tilhører kogekonen, tv-kokken og forfatteren Camilla Plum.

- Jeg ønsker kun at sige, at det er min hest, siger Camilla Plum ifølge Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg kontaktede selv politiet søndag morgen for at efterlyse min hest, som jeg ellers havde haft gående ved mit sommerhus i cirka 10 dage. Hvad der er sket med den, vil jeg overlade til politiet at finde ud af, tilføjer hun.

Politikommissær Henrik Seier ønsker ikke at udtale sig yderligere om, hvem de sigtede er, og hvad deres tilknytning til hesten og findestedet er.

De tre personer sigtes efter paragraf 28 i dyreværns­loven.

Den siger blandt andet, at "den som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil ét år. Har forholdet haft karakter af mishandling, er straffen fængsel indtil ét år".

- En dyrlægerapport siger, at hesten har været udsat for grov mishandling, siger Henrik Seier.

Han oplyser desuden, at dyreværnsloven ikke åbner mulighed for, at sigtede personer i denne type sager kan anholdes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip