Nyt omfattende sporarbejde sender passagerer i togbusser

Fra 4. juli til 19. juli kører der ingen S-tog mellem Køge Station og Åmarken Station i Hvidovre ved København. Og i perioden 20. juli til 28. august indstilles S-togtrafikken mellem Køge og Hundige.

Banedanmark er i gang med et stort sporarbejde på strækningen og må derfor stoppe togtrafikken på dele af linje A og E i flere uger.

Til gengæld bliver der indsat togbusser.

Det skriver Banedanmark på sin hjemmeside.

Arbejdet på Køge Bugt-banen omfatter tre projekter: Fornyelse af spor mellem Hundige og Køge, udskiftning af kørestrømsanlæg fra Dybbølsbro til Køge og renovering af 24 broer på hele strækningen.

- Det er et stort og komplekst fornyelsesprojekt, vi skal i gang med, siger Tom Møller, projektchef i Banedanmark, i en skriftlig kommentar.

- Vi ved, at det er til gene at lukke strækningen for togtrafik for de daglige brugere af Køge Bugt-banen samt naboer til banen, men spor og sporkasse på strækningen er efterhånden så slidt, at det skal udskiftes, siger han.

Blandt andet er køreledningerne sårbare over for vind, fordi afstanden mellem masterne på 70 meter gør det muligt for blæsten at sætte ledningerne i svingninger. Det forstyrrer togdriften. Derfor bliver der opsat nye master, der står tættere.

- Når fornyelsen er afsluttet med udgangen af august, vil gevinsterne være mere stabil drift og færre forsinkelser på strækningen til gavn for passagererne, siger Tom Møller.

Det skabte frustrationer blandt togpassagererne, da et omfattende sporarbejde mellem Odense og Nyborg i Kristi himmelfart og pinsen trak ud.

På grund af problemerne på Østfyn har Banedanmark haft en ekstern revision på projektet syd for København for at sikre, at sporarbejdet bliver lavet til den aftalte tid.

Når S-togstrækningen genåbner for trafik, bliver der arbejdet på kørestrømsanlægget om natten, så det ikke påvirker den daglige togdrift.

Det forberedende sporarbejde er faktisk allerede begyndt. Det blev sat i gang ved Hundige Station 8. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip