Nyt råd skal vænne Danmark af med at være EU-duks

Danmark er til tider alt for flittig til at leve op til ny EU-lovgivning, så det ender med, at dansk lovgivning bliver strammere end de øvrige EU-landes. Det mener i hvert fald regeringen, der med et nyt råd nu vil gøre op med det, den kalder dansk overimplementering.

Danske virksomheder skal ikke pålægges strengere krav end konkurrerende virksomheder i andre EU-lande, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

- Jeg forventer at få en række væsentlige og prioriterede forslag til områder af dansk lovgivning, som med fordel kan kigges efter i sømmene for at se, om vi er gået længere end andre EU-lande ved implementeringen af EU-regler, siger han i en pressemeddelelse.

Formanden for det nye implementeringsråd er administrerende direktør i Danske Advokater Paul Mollerup.

Sammen med de øvrige 14 medlemmer, der primært repræsenterer erhvervsorganisationer, skal Paul Mollerup rådgive regeringen, når ny EU-lovgivning skal skrives ind i dansk lov.

Den nyudnævnte formand kalder EU-medlemskabet "en stor fordel for dansk erhvervsliv".

- Men det er vigtigt at sikre sig, at implementeringen af EU-regler sker på den for erhvervslivet mindst byrdefulde måde. Vi skal derfor både have fokus på overimplementering og på unødigt tung implementering i øvrigt, siger Paul Mollerup i pressemeddelelsen.

Rådet skal også pege på områder, hvor EU-Kommissionen barsler med ny regulering, og hvor der er behov for tidligt at gøre opmærksom på særlige danske interesser i Bruxelles.

Ud over Paul Mollerup har regeringen udpeget tre særligt sagkyndige medlemmer.

Det er tidligere konservativ minister Lene Espersen, der i dag er direktør i Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand i tænketanken Europa Poul Skytte Christoffersen samt professor i statskundskab Dorte Sindbjerg Martinsen fra Københavns Universitet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip