Nyt register skal hjælpe i dansk kamp mod matchfixing

Det skal være nemmere at registrere, om det er de samme sportsudøvere eller sportsklubber, der går igen, når der er mistanke om matchfixing.

Derfor arbejder Anti Doping Danmark (ADD) på at lave en efterretningsdatabase, der minder om det system, som efterretningstjenester og politiet bruger. Det siger ADD-direktør Michael Ask til Jyllands-Posten.

- Vi skal lave et system, der gør, at vi fremover kan målrette vores arbejde mod matchfixing meget mere. Det skal være en database, hvor vi kan tjekke, om enkeltpersoner eller klubber går igen, når det kommer til matchfixing.

- Det vil også være en database, hvor de udvekslede oplysninger fra vores samarbejdspartnere vil indgå, og på den måde skal vi gerne kunne skabe os et bedre overblik over problemets omfang, siger direktøren.

Han forsikrer samtidig over for avisen, at alle medarbejdere i ADD er ved at blive sikkerhedsgodkendt af Politiets Efterretningstjeneste i forhold til at skulle kunne behandle personfølsomme oplysninger.

ADD samarbejder i kampen mod matchfixing med Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Boldspil-Union (DBU), Spillemyndigheden, politiets anklagemyndighed, Det Danske Gamblingforbund (Doga), Kulturministeriet og Dansk Spil.

Erik Folmann, der er direktør i Dansk Licens Spil, som står for Dansk Spils sportsvæddemål, glæder sig over, at der er udsigt til klarere regler om, hvilke oplysninger som må deles mellem samarbejdets partnere. Han ser også en anden fordel:

- Automatikken blive bedre, når der sker noget mistænkeligt. Reaktionstiden vil blive kortere, og man vil komme hurtigere frem til kernen af problemet, end man har kunnet i tidligere sager om matchfixing, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip