Nyt selskab truer med at droppe investeringer

Tirsdag annoncerede olieselskabet Bayerngas, at man vil droppe fremtidige investeringer i den danske del af Nordsøen på grund af regeringens, Enhedslistens og Dansk Folkepartis beslutning om at forhøje skatterne på olieudvinding.

Og nu truer endnu et olieselskab med at gøre det samme.

Det er selskabet Hess, der siden 1999 har hentet olie og gas op fra Syd Arne feltet, der mener, at de nye regler rammer "med tilbagevirkende kraft".

- De nye skatteregler og overgangsordningen rammer vores investeringer med tilbagevirkende kraft. Det vil have enorme negative konsekvenser for vores forretning i Danmark, skriver Hess' landechef i Danmark, Anders Nymann, i en mail til Ritzau.

- Vi bliver muligvis nødsaget til at skære i vores nuværende investeringsniveau og eliminere fremtidige investeringer, skriver han og fortsætter:

- Det vil betyde tab af danske job og fremtidige skatteindtægter samt forhindre indvindingen af det resterende olie- og gaspotentiale på Syd Arne feltet.

Nordsøaftalen harmoniserer skatteindbetalingerne for olieudvinding, så udenlandske selskaber skal betale det samme som danske Dong.

Pengene, som kommer ud af denne ensretning af skatteindbetalingerne - godt 28 milliarder kroner - skal over de kommende mange år gå til at udbygge den kollektive trafik gennem den nye togfond.

Tirsdag tog regeringen med skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i spidsen Bayerngas' beslutning om at pakke kufferten med sindsro.

- Aftalen skaber klarhed over de langsigtede rammevilkår. Det, har jeg svært ved at se, kan blive en dårlig forretning, og derfor er jeg også sikker på, at der fortsat vil være selskaber, som vil investere i Nordsøen, lød det tirsdag fra skatteministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip