Nyt site forudser Roskilde-vejret

De fleste frygter en gentagelse af Roskilde 2007, den vådeste i historien. Dengang campingområder blev til verdenshave og teltene til synkende skuder. Nogle holdt oven vande, mens andre forliste. Flere folk flygtede med soveposer til de store pavilloner, og andre hele vejen til København.

Dengang ville mange sikkert mene, det havde det været rart med en APP, som kunne fortælle helt præcist, hvor meget regn, der ville falde, og hvor skyet det ville blive. Fra time til time. Nu er den her og ikke et sekund for sent, skriver Berlingske.

Den tidligere flyvemeteorolog Steen Lund har sammen Casper Lund udviklet et nyt site til smartphones, som giver en meget mere nøjagtig oversigt over vejret, end folk er vant til.

Den er blevet til i kølvandet på hans hjemmeside vejret.info fra 2007, som oversætter piloters luftfartskoder til et klart sprog, så alle kan være med og få kort og godt overblik i alt fra de kommende timers byger eller tørvejr og sol, fortæller Steen Lund.

»Folk kan få den mest nøjagtige vejrudsigt i verden. Nu kan man gå direkte ind på sin smartphone og være sikker på, hvordan vejret bliver. Det er helt oplagt til Roskilde Festivalen, hvor festivalgæsterne vil blive opdateret hver tredje time.«­

Vejrudsigten på APPen for Roskilde gælder kun ni timer frem, mens den for eksempelvis København/Kastrup gælder 24 timer frem.

»Det skyldes, at piloter rundt omkring i verden skal have en helt nøjagtig vejrudsigt«, siger Steen Lund, flyvemeteorologen, der indtil for nylig var ansat i DMI, hvor han gennem mere end 40 år leverede vejrudsigter til luftens helte.

»Når man passerer tre dage, kan man generelt ikke forudsige vejret længere. Af og til kan DMI ikke engang forudsige tre dage frem.«

Ifølge Steen Lund er vejrprognoserne i TV mere end tre dage mest af alt ren og skær underholdning.

»Man kan ikke forudsige vejret fem dage frem, og når TV2 forsøger sig med otte dage, er vi langt ude. Deres faglige stolthed burde forbyde dem at lave sådan noget pjat,« siger Steen Lund til Berlingske.

Dermed kan du heller ikke regne med vejrprofeternes lange prognoser for Roskilde Festivalen, der finder sted i næste uge. Hav tålmodighed og gå ind på websitet, hvis du vil vide, om du skal have dine Converse eller gummistøvler på om morgenen, inden du begiver dig op til dagens 40 koncerter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip