Nyt site skal hjælpe til at navigere i køreskolejungle

At vælge det billigste tilbud på kørekort risikerer at blive en stor udskrivning i sidste ende. Flere elever oplever nemlig, at alle lovpligtige timer ikke er inkluderet i prisen, og at det koster kassen at købe ekstra undervisning.

Derfor lancerer en række organisationer et nyt forbrugersite, der skal give vordende bilister et bedre overblik over, hvilken undervisning de har krav på, og hvad de har brug for, inden de kan bestå en køreprøve.

Håbet er, at de unge køreskoleelever får billigere og bedre undervisning, lyder det fra Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

- Hvis tilbuddet ser for godt ud til at være sandt, så er der måske noget om det.

- Det koster tid og penge at lære at køre bil, så man kan blive klædt på og uddannet, før man sendes ud på vejene som ny bilist, siger hun i en pressemeddelelse.

Forbrugersitet er søsat af Rådet for Sikker Trafik, Politiet, Færdselsstyrelsen, Dansk Kørelærer-Union, Danske Kørelæreres Landsforbund og Dansk Køreskoleforening.

På hjemmesiden sikkertrafik.dk/kørekort kan kommende køreskoleelever finde en oversigt over, hvilke timer man har krav på. Derudover er der tips til, hvordan man ikke bliver taget ved næsen.

Men sitet har ikke kun til formål at give en økonomisk gevinst. I 2015 dumpede 27 procent af kørekortsaspiranterne teoriprøven, mens 36 procent var nødt til at tage køreprøven om.

Derfor har politiet et ønske om, at det nye tiltag kan skabe mere tryghed på de danske veje, fortæller vicepolitiinspektør Allan Teddy Wasworth-Hansen.

- Vi tror på, at det kan styrke elevernes færdigheder og være med til at skabe mere sikre trafikanter.

- Vi håber også, at det kan øge kvaliteten hos visse køreskoler, for det er fortsat for mange elever, der sendes til køreprøve uden at være klar, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip