Nyt skib sættes ind mellem Frederikshavn og Göteborg

Fra på lørdag er der et nyt skib i havet mellem Frederikshavn og Göteborg.

Efter kollisionen mellem passagerfærgen Stena Jutlandica og det danske tankskib Ternvind natten til søndag er det nemlig lykkedes for Stena Line at finde en ny færge som substitut, indtil Stena Jutlandica er klar.

Til og med 2. august vil turen således blive taget af skibsfartøjet M/S Ask, der både vil kunne fragte gods og passagerer. Hovedvægten bliver dog på fragt, skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

- Med M/S Ask på plads kan vi flytte mere gods fra Stena Danica, så hun kan sejle med flere passagerer og biler, lyder det fra Niclas Mårtensson, der er vicedirektør i Stena Line.

Han forklarer, at omrokeringen er en af fordelene ved selskabets store linjenet.

M/S Ask sejler lige nu Stena Lines linje mellem Travemünde i Tyskland og Liepaja i Letland. Det er tidligere blevet udnævnt til at skulle efterfølge Stena Scanrail under høsten. Det sejler mellem Göteborg og Frederikshavn.

M/S Ask sejler nu under dansk flag, men det vil blive omdøbt til Stena Gothica og samtidig komme til at sejle under svensk flag.

Sejlende mellem Kalundborg og Aarhus kan måske huske den gamle færge, der altså nu bliver hevet til Danmark igen.

"Ask" var søsterfærge til "Urd" og blev i sin tid kendt som en af uheldsfærgerne mellem Aarhus og Kalundborg.

De talrige færgeuheld med blandt andet påsejling af havneanlæg gav daværende trafikminister Kaj Ikast (K) tilnavnet "Kaj-i-kaj-kast".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip