Nyt studie: Masser af sex gør dig ikke nødvendigvis lykkeligere - tværtimod

Amerikanske forskere har fundet ud af, at masser af lagengymnastik ikke nødvendigvis gør folk lykkelige – faktisk kan for meget sex have en negativ indflydelse på vores humør. 

Sådan lyder de opsigtsvækkende resultater gjort af forskere fra Carnegie Mellon University i delstaten Pennsylvania, USA.

Forskerne har over tre måneder undersøgt, hvordan 64 amerikanske pars følelsesliv blev påvirket af deres, ja, sexliv.

Læs også: Mands penis ‘skrællet som en banan’, efter fejlslagent forstørrelsesforsøg med vaseline

Forsøgspersonerne blev opdelt i to gruppen. Den ene gruppe fik besked på at dyrke dobbelt så meget sex, end hvad de normalt ville gøre. Den anden gruppe modtog ingen instrukser, men fælles for dem alle var, at de dagligt skulle udfylde spørgeskemaer om deres følelser. 

Folkene bag studiet fandt til sidst frem til, at der ingen sammenhæng var mellem hyppig sex og øget lykke. Det skriver engelske metro

Ifølge folkene bag undersøgelsen er det dog værd at bide mærke i, at deltagernes syn på sex muligvis har været påvirket af, at de af forskerne blev bedt om at være dobbelt så aktive i soveværelset.

Denne 'tvang' kan have haft en negativ indflydelse på undersøgelsens resultater, lyder det fra en af hovedkrafterne bag projektet, George Loewenstein. 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip