Nyt studie: For meget chokolade og kage kan give Alzheimers

Skrevet af Kristine Bugbee

06/05/2015

Dagens topnyheder

Dårligt nyt til alle med forkærlighed for chokolade, bland-selv-slik og lune brownies med flødeskum.

En ny undersøgelse fra Washington University viser, at den søde tand kan øge risikoen for Alzheimers.

Et stort indtag af chokolade og andre sukkerholdige sager øger blodsukkerniveauet, og høje niveauer af blodsukker forøger antallet af proteiner, som dræber hjerneceller og fører til demens. 

Læs også: Hun blander salt med chokolade og sætter det i fryseren: Resultatet er genialt

Det er især personer med diabetes, som risikerer at udvikle Alzheimers som følge af et stort sukkerindtag, viser undersøgelsen.

Dermed er der altså formentlig en sammenhæng mellem demens og diabetes.

Forskerne bag studiet, som blev udført på mus, håber nu på, at resultaterne kan lede til mere specialieseret behandling.

320.545 danskere har diabetes, mens 200.000 lider af sygdommen uden at vide det, skønner Diabetesforeningen.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: