Nyt studie: Så hurtigt ommøblerer kokain din hjerne

Det viser et nyt studie fra forskere på de californiske universiteter i San Francisco og Berkeley.

Her har forskerne nærstuderet laboratoriemus' frontallapper. Det er den del af hjernen, hvor der bliver taget beslutninger og håndteret hukommelse.

Det har længe været almindeligt kendt, at længere tids kokainmisbrug ændrer hjernen. Men forskerne var overraskede over at se dramatiske ændringer i musehjernerne ved blot en omgang af det hårde stof.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Det er ret chokerende, at disse neurologiske ændringer sker efter blot én gang, siger Linda Wilbrecht, der er leder af studiet, til Huffington Post.

I musene voksede der en slags tapper ud fra de såkaldte dendritiske celler i hjernen. Og ændringen kunne tydeligt ses i musens opførsel.

Inden de fik kokain udforskede musene to rum, der både så og duftede forskelligt. De valgte en favorit. Efter at musene havde fået kokain, gemte forskerne mere narko i det rum, musene ikke foretrak - og nu søgte de pludselig derhen.

Selvom studiets resultat kommer gevaldig bag på forskerne, er der også gode nyheder - hjernen ændrer sig nemlig gennem hele livet, og de kokainsøgende tappe på hjernecellerne kan forsvinde igen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip