Nyt tiltag: Forældre får bøde, hvis deres barn mobber andre

Mobning er et stort problem. Ikke bare i Danmark men i samfund verden over.

Alene i USA vurderes det, at en ud af fire børn i alderen 12-18 år bliver mobbet gennem deres skoletid.

Derfor har man i byen Shawano, i staten Wisconsin taget utraditionelle metoder i brug i kampen mod mobning af børn, og mon ikke der er tale om tiltag, som kan fremkalde en del panderynker hos flere forældre.

Man har nemlig besluttet, at det er op til de enkelte forældre at betale en bøde på op til flere hundrede dollars, hvis deres barn er blandt dem, der mobber. Det skriver The Huffington Post.

Byrådet i Shawano har netop vedtaget en officiel handlingsplan for, hvordan man kommer mobning og chikane blandt børn til livs, og heri er det blevet besluttet, at forældre i første omgang vil modtage en advarsel, hvis deres barn har deltaget i at mobbe andre børn. I kølvandet på advarslen får forældrene 90 dage til at opdrage deres barn til ikke at gøre det igen.

Skulle mobning opstå på ny, vil forældrene blive tvunget til at betale en bøde på 366 dollars – svarende til 2.383 danske kroner.

Og skulle deres barn mobbe en tredje gang, så vil det resulterer i en bøde på 700 dollars – godt 4.558 kroner.

- Det er i særdeleshed en mobbe- og chikanelov, der skal forebygge den slags opførsel, siger Mark Kohl, Shawando’s politichef, til The Huffington Post.

Hos politiet fastslår man, at tiltaget ikke er sat i søen for at ramme ’legeplads-snak’ blandt børn, men i højere grad mere seriøse episoder, der for alvor påvirker offeret.

Man forklarer yderligere, at det nye regelsæt ikke gør sig gældende i skoletiden.

- Sker det på en skole, så har de deres egne politik og procedurer på dette område, og det skal vi ikke blande os i. Dette er tiltænkt mobning uden for skoletiden, forklarer Mark Kohl.

Det nye tiltage har fået meget opmærksomhed og omtalte, men ifølge Shawandos politi, så har man næsten kun oplevet positiv respons.

- Det har været 99,9 procent positivt, understreger Mark Kohl.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip