Nyt ulveangreb har ramt Danmark

De er vant til, at en ulv strejfer omkring i naturen i området omkring Gånsager nær Skærbæk i Sønderjylland. Desværre har også fåreavlerne måtte vænne sig til rovdyrets hang til fårekød, ligesom flere af dem har lidt under flere angreb fra ulven, skriver bt.dk.

»Jeg vil tro, at langt de fleste fåreavlere mener, at ulven ikke hører til her. Jeg tror sagtens, at ulven kan vænne sig til at bo her. Men det bliver hård kost for os, når nu vi åbenbart skal fodre den,« siger Aase Svendsen, der selv har mistet fire får, til bt.dk.

Det var hendes nabo, der de seneste dage har mistet to får. Det ene døde af efterveerne fra et tidligere angreb, mens det andet formodes at være død på stedet.

»I går (torsdag, red.) mistede han et, men den var så bidt for et par dage siden, kunne han se på såret. De overlever ikke, hvis der er hul i struben på dem. Så kan de ikke spise. Når man har en stor flok får, så kan det være svært at se på afstand, hvor mange ulven har været oppe at hænge i struben på. Man skal helt tæt på dem for at undersøge, om de har bidsår,« fortæller Aase Svendsen.

I området omkring Aase Svendsen er de tre fåreavlere med en forholdsvis stor fårebesætning. Alle har de været udsat for ulveangreb, hvilket er bekræftet af DNA-prøver. De seneste angreb ligner de tidligere angreb, hvor fårene blev angrebet i struben og har flere skambid andre steder på kroppen.

Selv om staten betaler en erstatning for fårene, vil Aase Svendsen og hendes naboer gerne, at man kunne sikre sig mod ulven. Men det bliver mere end svært.

»Der er ikke lavet en vildtforvaltningsplan, så vi er meget usikre på, om det ender med, at vi selv skal betale for de tiltag, som vi bliver nødt til at gøre for at sikre os mod ulven - hvis vi overhovedet kan det,« siger Aase Svendsen til bt.dk og fortsætter:

»Har man en lille besætning, så kan man lave et lille Fort Knox, man har dem i. Men for store fåreavlere som os, hvor fårene går ude på store marker året rundt, der er det altså svært at lave noget, der er ulvesikret.«

En jæger spottede ulven mellem Aase Svendsen og hendes ene nabo klokken 7.00 torsdag morgen.

I snart et år har det været et faktum, at ulven er tilbage i Danmark efter 200 års fravær. Siden har det kostet 14 får livet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip