Nyt våben i jagten på Bagger-millioner

Det har været en lang jagt efter Stein Baggers millioner. En jagt, der har ført kurator mod mange lukkede døre og til mange ender af verden. Jagten har de seneste to år været hæmmet af et spil om Baggers svenske makker. Nu bliver den genoptaget.

I fredags fik kurator Boris Frederiksen fra kammeradvokaten nemlig et nyt våben i hånden. Stein Baggers svindelpartner Mikael Ljungman blev i fredags erklæret konkurs ved en dansk domstol. Dermed får kurator et nyt redskab, der gør det nemmere at finde frem til de forsvundne penge, i alt cirka 220 mio. kroner. Det skriver Børsen.

Og Boris Frederiksen er overbevist om, at den nye mulighed vil være et stort skridt mod millionerne, der efter IT Factorys konkurs ikke har været til at støve op.

»Jeg er overbevist om, at Mikael Ljungman råder over aktiver, men vi har ikke været i stand til at kortlægge, hvor de er blevet af. Med konkursen i hånden kan vi genoptage granskningen af hans formuesfære med fornyet pondus,« siger han til Børsen.

Det drejer som en god sum penge. Ifølge Børsen har Mikael Ljungman omkring 75 mio. kr. i virksomheden Dragon Phoenix i Hong Kong og cirka 51 mio. kr. i USA. Pengene har været ude på noget af vandretur fra Mikael Ljungmans svindelselskab Ecommerce til det amerikanske moderselskab Media Power. Og så dryppet videre til andre små selskaber. »Et konkursdekret er et godt værktøj for kuratorerne, der giver dem nogle nye muligheder. Både fordi det forpligter fallenten til at svare, og fordi kuratorerne nu kan henvende sig i fallentens navn og afkræve svar fra andre,« siger juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet til Børsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip