Nyt varsel: Snestorm rammer allerede mandag

Det kan være en god idé at stille vækkeuret, så det ringer ekstra tidligt mandag morgen.

DMI opgraderer nu varslet til snestorm på ugens første dag, og allerede fra morgenstunden kan der komme trafikale problemer på grund af sneen.

- Mandag får vi snevejr op fra syd -allerede fra sidst på natten. I løbet af dagen breder det sig til det meste af landet. Dog får Bornholm og Nordjylland ikke så meget sne, mens den sydlige del af landet kan få op til 10 centimeter, siger vagtchef ved DMI, Steen Rasmussen.

Ud over snefaldet har blæsten travlt med at fare hen over landet fra øst, og med både sne og kraftig vind er der tale om snestorm.

- Kriteriet er, at der kommer 10 centimeter sne på 6 timer, samtidig med at middelvinden overskrider 10 meter i sekundet. Så der kommer snestorm mandag i hvert fald i den sydlige del af landet, siger Steen Rasmussen.

Mandag aften klarer vejret en smule op i den sydøstlige del af landet, men kun for at samle kræfter til endnu en omgang uvejr.

- Natten til tirsdag kommer der et nyt snevejr op sydfra, med mest sne i tirsdagsdøgnet til den østlige del af landet. Her kan der komme op til 15 centimeter sne og en kraftig nordøstenvind. Så tirsdag bliver også en meget bøvlet dag rent trafikalt, lyder det fra vagtchefen.

Når tirsdag er overstået kan vækkeuret forhåbentlig stilles tilbage til normalen. Tirsdag aften og onsdag aftager både snevejret og vinden, og ved Østersøen er der ligefrem chance for lidt sol i løbet af onsdagen.

Der er dog ikke udsigt til forårets lune komme hele den kommende uge.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det skal blive varmere til og med næste weekend. Man kan sige, at den eneste glæde er, at der kommer mindre sne, når vi kommer længere hen på ugen, siger Steen Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip