Nytår: Hver tiende har fået sin postkasse ødelagt

Champagnepropper og nytårsraketter, der springer, er ikke de eneste brag, danske husejere forbinder nytåret med. Næsten hver tiende har nemlig inden for de seneste tre år oplevet at få ødelagt deres postkasse i forbindelse med nytårsaften.

Men mere end halvdelen af husejerne gør dog noget for at få deres postkasse helskindet ind i det nye år. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

- Vi kan se, at nytårsaften har udviklet sig til at blive en anledning til, at nogle mener, at det er ok at ødelægge andres værdier. Det er desværre ikke længere ualmindeligt at se sprængte postkasser, udbrændte containere og lignende. Og derfor er jeg rigtig glad for at se, at husejerne tager teten i forebyggelsen af hærværket, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Ikke bare drengestreger

Ødelagte postkasser anses for at være blandt de mere almindelige skader nytårsaften. Men det er vigtigt at huske på, at det ikke bare er nytårsløjer eller drengestreger, men regulært hærværk. Ikke mindst fordi det fyrværkeri, der bliver brugt mod postkasserne, kan være ulovligt.

Og husejerne gør i høj grad deres for at få skånet deres postkasser. Hver tredje vælger eksempelvis helt at afmontere deres postkasser, hvor en anden tredjedel enten fylder vand i den, låser den eller gør andre forebyggende tiltag.

- Det burde ikke være nødvendigt, at husejere skal afmontere postkassen, bare fordi det er nytår. Desværre ser det ud til, at det er den mest effektive metode til at afværge både ødelagt postkasse samt større problemer som personskader eller mere omfattende skader på sit hjem, siger Kim Rud-Petersen.

Sådan sikrer du din postkasse

• Afmontér postkassen

• Lås den eventuelt, hvis din postkasse giver mulighed for det

• Luk brevindkastet til med et bræt, gaffertape eller lignende

• Fyld vand i bunden af postkassen, men vær opmærksom på, at vand ikke altid er nok til at slukke eksempelvis kanonslag

• Sørg for at postkassen er tømt

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip