Nytårsdrab: Mistænkt mand nægter drab og ildspåsættelse

Skrevet af admin

07/01/2016

Mest læste i dag

En 47-årig mand, som politiet mistænker for at have dræbt en 54-årig kvinde i Nr. Vium nær Videbæk nytårsnat, nægter sig skyldig.

Da han torsdag var i et langvarigt grundlovsforhør i Retten i Herning, blev han imidlertid varetægtsfængslet i fire uger. Manden kærede kendelsen om fængsling til Vestre Landsret og kræver i stedet at blive løsladt.

Det oplyser politikommissær Jørgen Lauritsen, Midt- og Vestjyllands Politi.

Efter en uges efterforskning anholdt politiet onsdag aften den 47-årige, der kommer fra Herning.

Han er blevet sigtet for at have kvalt kvinden. Hun blev 1. januar fundet død i sit hus efter en brand. Det er politiets vurdering, at manden dræbte kvinden, og at han derefter satte ild til hendes hus.

Ifølge sigtelsen er kvinden blevet kvalt, ved at noget er snøret om hendes hals. Drabet skal være sket nytårsaften mellem klokken godt 17 og midnat.

Grundlovsforhøret torsdag varede over tre timer og foregik for lukkede døre. Derfor er mandens forklaring i retten ikke offentlig.

Politiet har ikke ønsket at løfte sløret for, om den dræbte og den 47-årige mand kender hinanden.

Der er heller ikke oplysninger om, hvilke spor der har bragt den nu fængslede mand i politiets søgelys.

Kviden boede alene i huset på Karlsmosevej 7, der ligger for sig selv omgivet af marker.

Der blev slået alarm om branden få minutter over midnat nytårsaften. Da brandvæsnet ankom, var der ild i hele huset. Da ilden var slukket, stod kun murene tilbage.

Fordi kvindens bil holdt i garagen, opstod der mistanke om, at hun kunne være indebrændt.

Dagen efter blev hendes forkullede lig fundet på brandtomten, og i forbindelse med en obduktion blev det fastslået, at hun ikke var død ved branden, men at hun var blevet dræbt forinden.

/ritzau/