Nytårskoncert: Kolding Musikskole går Beatles amok

Skrevet af Elo Christoffersen

09/12/2013

Dagens topnyheder

Igen i år står mere end 250 entusiastiske og velforberedte musikskoleelever på scenen til nytårskoncertene.

Årets tema er The Beatles i anledning af 50 året for The Beatles' koncert i KB-hallen 1964.

Koncerterne, som varer 85 minutter, består af kendte og mindre kendte Beatles numre nyarrangeret og nyfortolket af musikskolens dygtige lærere og elever. Per Wium, som er Danmarks førende Beatles-fortæller, binder tingene sammen med korte speaks.

1964 var et stort år for The Beatles. De indspillede deres første spillefilm "A hard days night". Og de udgav to album, "A hard days night" og  "Beatles for sale". Desuden singler og EP'er.

Gruppen fik deres helt store gennembrud i USA og som nævnt optrådte de i København. De gav to udsolgte koncerter i KB Hallen 4. juni 1964.

Forberedelserne har stået på siden efter efterårsferien og musikskolen er nu i intensiv træningslejr for at være helt klar til 19. januar 2014. Flere weekends er sat af til øvning og lørdag inden koncerterne indtager musikskolen så Kolding Teater for finpudsning med lydprøver, scenefremtræden og generalprøve.

Som noget nyt deltager også kor fra Kristkirken i det store fælleskor ligesom Kolding Billedskole har lavet speciel Beatles udstilling til lejligheden.

Koncerterne finder sted den 19. januar klokken 14 og 16.30. Billetter kan købes på koldingbilletten.dk.