Nytårskur i mørke - serveres af blinde

Der bliver urpremiere i Kolding, når Kirkesalen i Sct. Jørgens Gård fredag den 24. januar kommer til at danne rammen om arrangementet ”Nytårskur i mørke”. Her vil blinde tjenere servere en udsøgt menu.

Der er på forhånd lagt op til en helt speciel stemning, og deltagerne vil få en oplevelse ud over det sædvanlige. Kirkesalen vil nemlig blive komplet mørklagt, men for at alle kan være med, vil deltagerne blive guidet gennem aftenen i form af forskellige former for vejledning.

De vil således få oplyst, at tallerkenen er opdelt i feltet efter en urskive, således at en ret for eksempel ligger klokken 12 – en anden klokken 15.

Initiativet med ”Nytårskur i mørke” er blandt andet kommet fra flere blinde i Kolding, eksempelvis fra Christel Sonne Rasmussen, der her i 2013 har stået i spidsen for Café Geo i Geografisk Have. Hun vil i løbet af aftenen også fortælle om, hvordan det er at være blind og alligevel kunne klare sig i samfundet.

- Det er en rigtig god idé, som vi gerne vil være med til at føre ud i livet, lyder det fra direktøren for Slotssøbadet/Sct. Jørgens Gård, Otto Skak.

For at der skal være god plads til alle, vil der kun blive solgt 40 billetter til ”Nytårskur i mørket”. Tilmelding kan ske til Lonnie Thomsen på [email protected].  Prisen for den hele store menu er 488 kroner og omfatter også underholdning ved Mugge, der vil synge Kim Larsen sange.

- Vi bliver jo nødt til at synge nogle sange, vi alle kender uden ad, for når det er total mørkt, kan vi ikke side med sanghæfter, lyder det storsmilende fra Otto Skak.

Dagens Gossip