Nytårstrekant: 18-årig dømt for at dele venners sexbillede på Facebook

En trekant nytårsaften fik en kedelig udgang, da den ene af de tre deltagere, en 18-årig mand, tog et billede af de to andre, mens de dyrkede sex, og efterfølgende lagde billedet på Facebook uden at have fået tilladelse fra dem.

Det koster nu den 18-årige mand en dom på 14 dages betinget fængsel, har Retten i Hillerød afgjort. Det skriver Nordsjællands Politi.

Læs også: En cigaret kostede Svend jobbet: Nu har han tabt retssagen

Nytårsnat 2014/15 havde den 18-årige sex med to andre på et værelse, men da den unge mand forlod værelset, tog han et billede med sin mobiltelefon af de to andre, der havde samleje. Billedet blev taget uden samtykke fra de andre, ligesom der ingen aftale var om, at billedet måtte videregives til andre. Alligevel delte den 18-årige mand sexbilledet i en gruppechat på Facebook.  

Det førte til en politianmeldelse fra den ene af personerne på billedet, som ingen ønsker havde om at optræde på Facebook, mens vedkommende dyrkede sex.

Læs også: Derfor skal du aldrig have din mobil i lommen eller i bh’en

- Jeg er meget tilfreds med, at retten fandt den tiltalte skyldig og var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om videregivelse ved, at billedet blev lagt op i en chat på Facebook. Retten fandt, at billedet vedrørte private forhold, som kunne forlanges unddraget offentligheden og derfor ikke måtte deles i en gruppesamtale, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip